A MÚZSA bemutatja új "coloroid" menüjét a Budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban

Merész ízek extravagáns színárnyalatokkal felruházva - az újonnan megalkotott koktélkínálat egy sokszínű utazásra repíti kóstolóit
November 18, 2022,
Budapest, Hungary

Az ikonikus Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest lenyűgöző szecessziós koktélbárja, a Múzsa bemutatja új, szín tematikájú koktélmenüjét. A "COLOROID" névre hallgató menü Rédli Ádám head bartender és csapata gondos kezei alatt jött létre, és egy olyan koktélválasztékot mutat be, ahol a színek és az ízek kombinációja teljesen új dimenziókba emeli a koktélkeverés művészetét. Elegáns és kifinomult, mégis modern és játékos alkotásaival, a Múzsa a kezdetektől a koktélozás non plusz ultra élményét nyújtja.

"Az első menü nagy sikere után tudtuk, hogy magasra tettük a mércét, és nagy kihívás előtt állünk. Újabb szintre szerettem volna emelni a koktélozás élményét, ugyanakkor megtartva azt a játékosságot, amiről az eredeti kinálatunk is ismert" - mondta Rédli Ádám. "Mindig is érdekelt a színek története, tudtam, hogy ez egy olyan téma, amit egyszer majd a menünk középpontjába helyezünk."

A menü neve Nemcsics Antal magyar professzor munkássága előtt tiszteleg, aki két évtizeden keresztül fejlesztette ki az építészek által használt Coloroid színrendszert. A 15 színből álló, vizuálisan és ízeken keresztül is mesterien értelmezett koktélok három korszakra vannak osztva, és egyedi, a fantáziát megmozgató menüleírásokkal párosulnak. A Kromatikus Hajnal, Aranykor és Ragyogó Horizont korszakok mindegyikéhez öt koktél tartozik, amelyek saját eredetüket mesélik el. Minden koktél más-más párlatból készül, és a legfinomabb, helyben beszerzett alapanyagokkal vannak kombinálva, hogy egyedi ízvilágot biztosítsanak az umamitól a keserédesen át egészen az alacsony ABV-ig.

Az utazás a Kromatikus Hajnal korszakában kezdődik, ahol az italválaszték a legelső pigmentek és ősi festékek előtt tiszteleg. A szelekció emblematikus koktélja a Sárkányvér, ami egy hagyományos whiskykoktél, az Old Fashioned modern változata. Kesernyés és diós ízét a Múzsa makadámdiós árpa & juhar likőr, illetve a dinnyés verjus adja.

Az Aranykorba repülve az újhullámos párlat-alapú koktéloké a főszerep, ahol a színek és az ízek káprázatos harmóniát alkotnak. A kollekció legjellegzetesebb koktélja, a Martini stílusú Ragyogás, ami egy mámoros főzet, piscoval, sáfránnyal és ehető arannyal elkészítve, így a legelbűvölőbb az összes közül. Az édes ízvilággal megáldott ital olyan, akár egy találkozás az égi fenségekkel.

A Ragyogó Horizont elrepíti kóstolóit a látható fény spektrumához. A fenntarthatóság jegyében és modern technológiák segítségével kerülnek megalkotásra a menü legmerészebb koktéljai. Feltűnő kék árnyalatával, a Kobaltkék a korszak csillaga, amely az ikonikus mákfej alakú pohárban kerül felszolgálásra. Az alacsony alkoholtartalmú ital Szecsuán virággal, jázminnal, citromfűvel és mákkal készül, és gyümölcsös ízjegyeket hordoz.

Győrffy Árpád executive séf izgalmas új választékot kínál a kifinomult bárételekből. Az ázsiai és magyar konyha ízeivel és hozzávalóival elbűvölően ötvözött ételsor kiemelkedő, új alkotásai például a tofu & avokádó, a pikáns garnélás Miso leves, a Wagyu Tataki és a Mangalica Tonkatsu. Az ételeket egyedi, herendi motívumokkal ellátott porcelánon szolgálják fel, olyanokon, amelyeket kizárólag a Múzsa számára terveztek a herendi művészek.

Színes koktél alkotásaival, az ázsiai és magyar konyha remek párosításával, valamint elegáns, mégis játékos légkörével a MÚZSA Magyarország gazdag kulturális és kulináris örökségének legjavát mutatja be.

A heti eseményprogrammal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.muzsa.com weboldalra, vagy maradjon naprakész a MÚZSA hivatalos Instagram és Facebook csatornáin.

 



PRESS CONTACTS
Judit Esküdt
Director of Public Relations and Communications
Széchenyi István tér 5-6.
Budapest, 1051
Hungary
Fruzsina Otto
PR and Digital Marketing Manager
Széchenyi István tér 5-6.
Budapest, 1051
Hungary