Back

Four Seasons Resort Nevis Announces Details for Final Phase of Enhancement Project

The two-year reimagining of Caribbean luxury is set to be completed this fall

June 12, 2019,
Nevis, West Indies

Four Seasons Resort Nevis has officially kicked off the final chapter of its multi-phase enhancement project, which has already seen the launch of re-envisioned guest rooms and suites, an updated look for the Great House lobby and the opening of new food and beverage outlets EsQuilina and crowned monkey RUM BAR. Set to be completed this fall, the latest enhancements will include the redesign of the main signature pool, construction of a new restaurant concept - On the Dune - that extends out on to the sand, and the unveiling of additional improved spaces around the property for guests to enjoy a variety of new experiences and amenities.

“These new areas will continue to evoke the fresh take on a timeless Caribbean experience that we began rolling out in 2018,” says Gonzalo Güelman Ros, the Resort’s General Manager. “We are excited to bring the entire Resort enhancement full circle to fulfil our vision of a luxury Caribbean playground, offering infinite perfect places in one perfect paradise.”

Signature Infinity Edge Pool

The Resort’s signature pool will be completely reconstructed and raised to create one long sight line from the Great House lobby straight out to the Caribbean Sea horizon. Surrounded by lush new landscaping, the 3,300 square foot (300 square metre) infinity edge pool will be the centrepiece of the Resort, featuring 86 new loungers and four luxury pool cabanas fully-equipped with comfortable seating and furnishings, Wi-Fi connectivity and power. The pool’s 5,350 square foot (500 square metre) hardwood deck will be made from fully-sustainable US-grown resources, highlighted by a new feature fire pit that will be installed to the west of the pool, towards the beach.

On the Dune

Replacing the existing Cabana restaurant, On the Dune will be a 7,300 square foot (675 square metre) outdoor restaurant with seating for 138 and additional capacity at the bar. The Caribbean-style structure will utilise many natural materials, including heavy timber construction and, as far as possible, sustainably-sourced resources. The new venue will serve as the new signature pool and beach dining option, offering casual fare throughout the day with views leading out to the Caribbean Sea, the Narrows Channel and the neighbouring island of St. Kitts. In the evening, the restaurant will transform into a vibrant beachfront party atmosphere providing indoor and outdoor elements, accented by an extended, shaded covered seating area with the option of retracting the awning for views of the stars at dusk. The menu will consist of an eclectic farm-to-table blend of Caribbean and American cuisines, using the freshest in regional seafood and produce. The 4,000 square foot (370 square metre) covered bar area will complement the overall feel of the pool experience during the day and focus on a noteworthy selection of wines by the glass and a well-executed cocktail program in the evening.

Enhanced Experiences

Also receiving enhancements are existing areas such as the Kids For All Seasons kids camp and Mango and Kastawey Beach Bar restaurants. Kids For All Seasons will be moved from its current location out next to the Ocean Pool to offer more outdoor programming and activities for younger guests. Mango will see a redesign of its bar area to allow for more unobstructed Caribbean views during cocktail hour, while Kastawey Beach Bar will be transformed into a beachside hot spot with beach games during the day and live music and entertainment in the evenings.

The majority of the current renovation work will continue through September 30, 2019, during which time the hotel will be closed. During these summer months the Resort will have select villa availability upon request with customisable private retreat experiences being offered. For reservations, contact +1 (869) 469-6238 or reservations.nev@fourseasons.com. All renovations are expected to be fully completed before the end of the year.